Zmeurul (Fam. Rosaceae) sau rugul-de-munte cum i se mai spune creste prin taieturile de fag si brad din regiunile muntoase.
Fructele sunt dulci-acrisoare si placut mirositoare. Contin zaharuri, vitaminele B si C, acid malic si sitric etc. Sunt recomandate in ameliorarea digestiei si intarirea organismului.
Frunzele - Folium Rubi idaei - contin tanin, flavone, cantitati mici de vitamina C si acizi organici. Datorita taninului si flavonei, frunzele au actiune astringenta si dezinfectanta, micsorand in acelasi timp aciditatea stomacala, recomandandu-se in diaree si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
Ceaiul se prepara prin infuzie folosind o ligurita de frunze la o ceasca cu apa.
Impreuna cu frunze de mur si afin, frunzele de zmeur dau un ceai alimentar placut.
Frunzele de zmeur intra in compozitia ceaiului aromat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu