Troscotul (Fam. Polygonaceae) creste pe marginea drumurilor, pe carari si pe locuri necultivate. Popular i se mai spune hericica, sporis, tarsoaca, troscotel sau troscova.
Drogul poarta denumirea stiintifica de Herba Polygoni avicularis. Contine acid silicic, un glucozid de natura flavonica ( avicularina), tanin, guma etc.
Se foloseste ca astringent in combaterea diareei, ca tonifiant si impreuna cu coada-calului ca remineralizant la anemici si convalescenti, avand si proprietatea de a mari pofta de mancare. Este un adjuvant in bolile de plamani.
Ceaiul se prepara prin infuzie ( o lingurita-doua de planta la o ceasca cu apa). Se beau doua-trei ceaiuri pe zi. Se poate face o infuzie mai concentrata din 20 grame de planta la 200 grame apa, din care se iau 3 linguri pe zi.
Extern, ajuta la cicatrizarea ranilor.
Troscotul intra in compozitia ceaiului gastric.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu